Δελτία Τύπου

Κοινό Δελτίο Τύπου Λογιστικών Συλλόγων Ρόδου, Ηρακλείου, Μεσαράς και Καλύμνου

Κοινό Δελτίου Τύπου Λογιστικών Συλλόγων

ΕΝΩΣΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ,
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΜΕΣΑΡΑΣ,
ΕΝΩΣΗ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΡΟΔΟΥ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ Π.Ε. ΚΑΛΥΜΝΟΥ


Προς:
Τον Πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη Κυριάκο
Τον Υπουργό Οικονομικών κ. Σταϊκούρα Χρήστο
Τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Βρούτση Ιωάννη
Τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Γεωργιάδη Άδωνι
Τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βορίδη Μαυρουδή
Τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Βεσυρόπουλο Απόστολο
Τον Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων κ. Πιτσιλή Γεώργιο
Τους εκπροσώπους μας: Π.Ο.Φ.Ε.Ε., Ο.Ε.Ε.

Θέμα «Κορωνοϊκή κρίση και ο Λογιστής Φοροτεχνικός»

Κύριοι,
Σε αυτή την κοινή επιστολή των τεσσάρων δυναμικών συλλόγων Λογιστών – Φοροτεχνικών της νησιωτικής Ελλάδας, θα θέλαμε να σας μιλήσουμε για τα αυτονόητα. Τα αυτονόητα της κοινωνικής πολιτικής μεταξύ του κράτους και των πολιτών – φορολογούμενων του.

1o Αυτονόητο: Συνδετικός κρίκος όλων των φορολογικών μέτρων, των φορολογικών ελαφρύνσεων, της οργάνωσης του κράτους και της κοινωνική πολιτικής, είναι ο Λογιστής – Φοροτεχνικός.

2o Αυτονόητο: Η Κορωνοϊκή κρίση αφορά όλους τους φορολογούμενους.

3o Αυτονόητο: Τα μέτρα που λήφθηκαν από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, αφορούν επιχειρήσεις όπου εξυπηρετούσαν κόσμο ώστε να αποτραπεί η διασπορά του ιού.

4o Αυτονόητο: Σε ένα «πόλεμο», με αόρατο εχθρό που λέγεται Κορωνοϊός, οι συνέπειες είναι πολύπλευρες. Το κοινωνικό κράτος έχει στη φαρέτρα του τους ιατρούς, τους νοσηλευτές και τα σώματα ασφαλείας. Η κοινωνική όμως πολιτική έχει ως μέσο την πλατφόρμα δηλώσεων στην οποία, βρίσκεται πάντα ένας Λογιστής – Φοροτεχνικός για να την συμπληρώσει.

5o Αυτονόητο: Οι Λογιστές – Φοροτεχνικοί σε κάθε κρίση έβαλαν πλάτη, ώστε να συγκροτηθεί σωστά η κάθε οργανωτική απόφαση του κράτους μας.

6o Αυτονόητο: Σε κάθε κατάστημα που με δική σας προνοιακή απόφαση έχει κλείσει, πλήττεται και το χονδρικό εμπόριο, και οι μεταφορικές εταιρίες αλλά και ο Λογιστής Φοροτεχνικός.

7o Αυτονόητο: Πως μας θεωρείτε επάγγελμα που δεν έχει πληγεί, όταν μετά το κλείσιμο των καταστημάτων Λιανικής δεν εισπράττουμε τις μηνιαίες αμοιβές μας;

8o Αυτονόητο: Εμείς οι Λογιστές – Φοροτεχνικοί, σε τουριστικές περιοχές (που έχουν μεγάλη συμμετοχή στο Α.Ε.Π.), πως θα διατηρήσουμε τις θέσεις εργασίας μας με τουριστική περίοδο 2 μηνών (και αν…).

9o Αυτονόητο: Το σύνολο των επιχειρήσεων και των εργαζομένων θα στραφεί στους Λογιστές – Φοροτεχνικούς, για να υποβάλλουν το πλήθος των νέων απαιτήσεων (άδεια ειδικού σκοπού, δήλωση αναστολής δραστηριότητας κλπ ).

Κύριοι, στα μέτρα που λάβατε για τους οικονομικά πληγέντες από αυτή την κρίση, αγνοήσατε επιδεικτικά τους Λογιστές – Φοροτεχνικούς. Τους «συνεργάτες» σας.
Όπως λοιπόν, θεωρούμε αυτονόητο σε αυτή την νέα κρίση θα σηκώσουμε και πάλι το βάρος, ώστε να στηρίξουμε τους πελάτες μας, το προσωπικό τους και την ιδιωτική πελατεία μας, πρέπει όμως και εσείς να θεωρήσετε αυτονόητο ότι «χωρίς τους Λογιστές Φοροτεχνικούς” δεν μπορεί να ασκηθεί κοινωνική και οικονομική πολιτική.

Στον Νομό Ηρακλείου, όπως γνωρίζετε, έχει νοσήσει συνάδελφος μας. Έκανε το «λάθος», κάτι που δεν προβλέπει ο Νόμος, να νοσήσει με τον ιό. Το κοινωνικό μας κράτος λοιπόν δεν σκέφτηκε ότι οι Λογιστές – Φοροτεχνικοί είναι άνθρωποι. Αγνοήθηκαν με τους προηγούμενους Νόμους και δεν παρατείνονται οι προθεσμίες για λόγους ανωτέρας βίας. Σήμερα και σε αυτό τον πόλεμο που ζούμε, μας αγνοείτε ακόμα μια φορά. Δεν μας έχετε θεωρήσει πληγέντες.

Ακόμα και σε αυτή την περίπτωση που θεωρείτε τον άμεσο συνεργάτη σας ως αναλώσιμο, σας ενημερώνουμε πως στα γραφεία μας υπάρχουν υπάλληλοι. Φυσικά, ούτε αυτοί είναι πληγέντες, λόγω ότι αν πάρουν την ειδική άδεια, που δικαιωματικά δικαιούνται, δεν δύναται να εκπληρώσουμε τις δηλωτικές υποχρεώσεις των επιχειρήσεων – φορολογουμένων.

Κύριοι, δεν ζητάμε να κλείσουν τα Λογιστικά – Φοροτεχνικά μας γραφεία. Δεν γίνεται όπως αναφέραμε να κλείσει ο συνδετικός κρίκος μεταξύ κράτους και πολιτών. Εντάξτε μας όμως στους πληγέντες και δώστε δικαίωμα σε εμάς και στο προσωπικό μας να κρατήσουμε τις προφυλάξεις που χρειάζεται ώστε να είμαστε καλά στην υγεία μας.

Έχετε σκεφτεί, πως αν νοσήσει μεγάλο ποσοστό Λογιστών – Φοροτεχνικών, θα έχει ως συνέπεια την κατάρρευση κάθε κοινωνικής και οικονομικής πολιτικής;
Τα Λογιστικά Γραφεία ανήκουν στις επιχειρήσεις που δεν έκλεισαν από τις πρόσφατες Υπουργικές Αποφάσεις, έχουν όμως μεγάλο μέρος πελατών που έκλεισαν και βεβαίως σταμάτησαν οι εισπράξεις. Δεν πρέπει συνεπώς να παραβλέψετε πως και οι λειτουργούσες επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν παρόμοιες ασφυκτικές πιέσεις δηλωτικών υποχρεώσεων που γίνονται από Λογιστές – Φοροτεχνικούς.

Κύριοι, ζητάμε να ενταχθούν οι Λογιστές Φοροτεχνικοί στις πληγείσες επιχειρήσεις με όλα τα ευεργετήματα τους όπως την κάλυψη ασφαλιστικών εισφορών, αποδοχών των εργαζομένων, επαγγελματικών δανείων κλπ. Την παράταση των Δηλωτικών Φορολογικών – Ασφαλιστικών Υποχρεώσεων για το διάστημα που δεν λειτουργεί η αγορά ώστε να εργαστούμε με περισσότερη ασφάλεια.

Συντασσόμαστε στις προτάσεις του Ο.Ε.Ε. και της Π.Ο.Φ.Ε.Ε οι οποίες μας καλύπτουν πλήρως.

Αντιλαμβανόμαστε ότι αυτές οι στιγμές είναι δύσκολες και προέχει η ανθρώπινη υγεία. Όμως στην πυραμίδα αξιών, βρίσκεται και η ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Αυτή τη στιγμή ο κλάδος μας θα κληθεί να σηκώσει ένα τεράστιο βάρος το προσεχές διάστημα. Απαιτούμε ισονομία αξιοκρατία και δικαιοσύνη.

Με τιμή,
Το Δ.Σ. της Ε.Λ.Φ.Ε.Ε. Ρόδου
Το Δ.Σ. της Ε.Φ.Ε.Ε. Ηρακλείου
Το Δ.Σ. Σ.Λ.Φ.Π.Ε. Καλύμνου
Το Δ.Σ. της Σ.Ε.Ε.Λ.Φ. Μεσσαράς

Σχετικές αναρτήσεις
Δελτία Τύπου

Με επιτυχία διεξήχθη το σεμινάριο της Ε.Λ.Φ.Ε.Ε. Ρόδου για τα ηλεκτρονικά βιβλία

Με μεγάλη συμμετοχή των λογιστών φοροτεχνικών της Ρόδου διεξήχθη την Τετάρτη, 10/3/2021, η Διαδικτυακή Ημερίδα για τα ηλεκτρονικά βιβλία που διοργάνωσε η Ε.Λ.Φ.Ε.Ε. Ρόδου σε συνεργασία με την εταιρεία Prosvasis
Δελτία Τύπου

Οδηγίες για τη λειτουργία των λογιστικών γραφείων εν μέσω του νέου απαγορευτικού

Μετά την επιβολή γενικής αναστολής εργασιών λόγω της αύξησης κρουσμάτων κορωνοϊού, καλούμαστε όλοι να προσαρμοστούμε, για ακόμη μία φορά, σε νέες συνθήκες εργασίας.
Δελτία Τύπου

Συγχαρητήρια στον Δήμο Ρόδου για την παροχή ηλεκτρονικής εξυπηρέτησης μέσω του teledimos.gr

Με την πλατφόρμα “teledimos.gr” του Δήμου Ρόδου, ικανοποιήθηκε ένα αίτημα αρκετών ετών, με πρωτοβουλία του Αντιδήμαρχου κ. Ιωάννη Καμπούρη
Νέα & Ανακοινώσεις

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε στο e-mail σας
περιοδικές ενημερώσεις από την Ε.Λ.Φ.Ε.Ε. Ρόδου