Φορολογία ΑΓΡΟΤΩΝ. Θέματα και Προβληματισμοί

Η εταιρία AGROTECH S.A. ΜΠΟΖΑΤΖΙΔΗΣ-ΜΗΤΣΙΟΛΙΔΗΣ Α.Ε. διοργανώνει  εκδήλωση με θέμα : «Φορολογία Αγροτών. Θέματα και Προβληματισμοί»

Εισηγητές:
ΝΙΦΟΡΟΠΟΥΛΟΣ Ιωαν. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Ορκωτός Ελεγκτής Λογιστής, Πρόεδρος της ελεγκτικής Εταιρίας ΩΡΙΩΝ Α.Ε.Ο.Ε.Λ και του ΓΕΟ.Φ.ΙΝ ( Γεωργικο-Οικονομικό Φορολογικό Ινστιτούτο).

ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Θωμ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Φοροτεχνικός, Πρόεδρος του Σ.Ε.Ε.Λ.Φ.Ο.Κ. (Σύλλογος Ελευθέρων Επαγγελματιών Λογιστών Φοροτεχνικών Οικονομολογων Νομού Καρδίτσας) και Γενικός Γραμματέας του ΓΕΟ.Φ.ΙΝ (Γεωργικο-Οικονομικό Φορολογικό Ινστιτούτο).

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, στο Συνεδριακό Κέντρο Νικόλαος Γερμανός (περίπτερο 8, αίθουσα Α) στις 29/1/2016 ημέρα Παρασκευή και ώρα 12:00 εως 15:00.

Ευχαριστούμε την εταιρία « AGROTECH S.A. ΜΠΟΖΑΤΖΙΔΗΣ-ΜΗΤΣΙΟΛΙΔΗΣ Α.Ε.» , για την πρόσκληση μας ως ομιλητές στην εκδήλωση αυτή.

Ευχαριστούμε επίσης όλους σας, για την παρουσία σας εδώ.
Με την αρθρογραφία μας, συνεχόμενα εδώ και δύο χρόνια, προσπαθήσαμε και συνεχίζουμε να προσπαθούμε, να « συμμετάσχουμε», σε έναν συγκροτημένο και γόνιμο διάλογο, περί της φορολογίας των Αγροτών.

Σε αυτή την πορεία βάλαμε ένα λιθαράκι στην ανάδειξη θεμάτων φορολογικής δικαιοσύνης όπως :
– Να πείσουμε τον Αγρότη ( ειδικού και κανονικού καθεστώτος ) να λαμβάνει και να συγκεντρώνει τα παραστατικά εξόδων.
– Στον καθορισμό διαδικασίας αποφυγής φορολόγησης εισοδημάτων της χρήσης 2014, που φορολογήθηκαν στην προηγούμενη χρήση 2013 ( αποφυγή διπλής φορολόγησης).
– «Διεύρυνση» του όρου της «μεταποίησης» για να φορολογηθούν και αυτά τα εισοδήματα στο 13%, αντί στο 26%. , κ.λ.π

Δυστυχώς οι αγρότες είναι φορολογούμενοι, οι οποίοι κλήθηκαν ξαφνικά να διαχειριστούν τις καλλιέργειές τους σαν «επιχείρηση», χωρίς συνολική και συγκροτημένη ενημέρωση, από το επίσημο Κράτος…
Δυστυχώς Κυβέρνηση και Αντιπολίτευση ( όποιοι και αν εναλλάσσονται στους ρόλους αυτούς ), προτίμησαν και προτιμούν [ εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων ] την εύκολη γλώσσα των « ευχολογίων » και των ωραίων και παραπλανητικών λόγων…..

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ
Α. ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ 2015 [ ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ] .
Β. ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΕΣΟΔΩΝ
Γ. ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΕΞΟΔΩΝ
Δ. ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ
Ε. ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΥΠΟΒΑΛΛΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ .
ΣΤ. Η ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ ΦΟΡΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ και Η ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ .
Ζ. ΤΕΛΟΣ ΕΠΙΤΗΔΕΥΜΑΤΟΣ.
Η. ΕΚΚΡΕΜΗ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ.
Θ. ΤΙ ΘΑ ΙΣΧΥΣΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΤΟΥ 2016 ΚΑΙ ΜΕΤΑ ( ΜΕ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ).
Ι. ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ : Η «ΑΛΛΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ» .

Δείτε την πλήρη εισήγηση εδώ