Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες της 3ήμερης καταστατικής Γενικής Συνέλευσης της ΠΟΦΕΕ

Με δυναμική συμμετοχή αντιπροσωπείας της ΕΛΦΕΕ Ρόδου, ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες της 3ήμερης καταστατικής Γενικής Συνέλευσης της ΠΟΦΕΕ, στην Αθήνα 1-3 Δεκεμβρίου. Μάλιστα, με εισήγηση της ΕΛΦΕΕ Ρόδου, υιοθετήθηκαν ομόφωνα δύο ψηφίσματα, ένα για την επίλυση σοβαρών ζητημάτων σχετικά με την απόδοση του Κοινωνικού Μερίσματος και ένα για την Μη Κατάργηση των Μειωμένων Συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου.

Τα δύο ψηφίσματα:

Με ομόφωνη απόφαση η συνέλευση των αντιπροσώπων των 46 περιφερειακών ενώσεων Λογιστών – Φοροτενικών,  που συνήλθε στην Αθήνα, θα ζητήσει αύριο από τα αρμόδια υπουργεία (με τεκμηριωμένη θέση), να μην εξαιρεθούν από την λήψη του μερίσματος τα νοικοκυριά τα οποία ενώ έχουν τις τυπικές προϋποθέσεις, το χάνουν λόγω τεχνικού λάθος στο Έντυπο Ε1. Η εφαρμογή λαμβάνει την φιλοξενία και όχι την δωρεάν παραχώρηση Κατοικίας. Πρόκειται για εξόφθαλμη αδικία και νομικά αποτελεί παράλειψη της Διοίκησης με δικαίωμα προσβολής σε ένδικα μέσα.

Με Ομόφωνη Απόφαση η Συνέλευση των Αντιπροσώπων των 46 Περιφερειακών Ενώσεων Λογιστών – Φοροτεχνικών που συνήλθε στην Αθήνα, εξέδωσε ψήφισμα αναφορικά με την αναστολή της κατάργησης των Μειωμένων Συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου και την Επαναφορά του Καθεστώτος των Μειωμένων Συντελεστών ΦΠΑ σε όσα νησιά έχει καταργηθεί.

Δείτε επίσης σχετικό άρθρο στο e-forologia.gr