Διοικητικός Απολογισμός 2019

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Λογιστών-Φοροτεχνικών Ελευθέρων-Επαγγελματιών Ρόδου παρουσιάζει σε σύντομη εκδοχή τον Απολογισμό του για το 2019. Συνοπτικά να αναφέρουμε την αναδιοργάνωση της eΓραμματείας του συλλόγου, την ενίσχυση του εκπαιδευτικού έργου προς τα μέλη μας, μέσα από συνεργασίες και συνέργειες, την εντατικοποίηση της επικοινωνίας με τους υπηρεσιακούς φορείς και το πολιτικό προσωπικό που είχε σαν αποτέλεσμα τη διευκόλυνση αρκετών πτυχών της επαγγελματικής δραστηριότητας των μελών μας, αλλά και του κλάδου γενικότερα.

Οργανωτική και Διοικητική λειτουργία

Με αναδιάρθρωση του σκοπού και του τρόπου λειτουργίας της eΓραμματείας της Ένωσης, με επίκεντρο την ιστοσελίδα www.lsr.gr, επιτεύχθηκε η στοχευμένη παροχή υπηρεσιών προς τα μέλη της ΕΛΦΕΕ Ρόδου και ταυτόχρονα η μείωση του κόστους συντήρησης της σχετικής υποδομής. Σε εσωτερικό οργανωτικό επίπεδο, δημιουργήθηκαν ομάδες μελών για την διαχείριση διαφόρων θεμάτων, όπως η κωδικοποίηση των πρακτικών του Δ.Σ. για δημοσιοποίηση στην ιστοσελίδα του συλλόγου, κ.α.

Εκπαιδευτικό έργο

Η ΕΛΦΕΕ Ρόδου υλοποίησε σεμινάρια με διάφορα θέματα, όπως αυτό με τον κο Ερκέκογλου για τις εταιρικές μετατροπές, με την κα Τριανταφύλλου για τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα και με τον κο Σαντορινιό, μέσω του ΕΦΕΠΑΕ, για το μεταφορικό ισοδύναμο από κοινού με τον Σύλλογο Εμποροβιοτεχνών Ρόδου (ΓΣΒΕΕ), προς ενημέρωση τόσο των μελών και συναδέλφων όσο και των επιτηδευματιών.

Εξωστρέφεια – Επικοινωνία με υπηρεσιακούς φορείς και πολιτικό προσωπικό

Η ΕΛΦΕΕ Ρόδου συνέχισε τις στοχευμένες παρεμβάσεις της με επίσημες επιστολές στους αρμόδιους φορείς, ακόμη και σε εθνικό επίπεδο, όπως αυτή στον κ. Βεσυρόπουλο για τις Φορολογικές Δηλώσεις, άλλα και επίσημες επιστολές προς υπηρεσιακούς φορείς προς επίλυση προβλημάτων της καθημερινότητας όπως η επιστολή-ερώτηση προς το ΕΒΕΔ  σχετικά με την υποχρεωτικότητα της συνδρομής σε αυτό, μεταξύ άλλων.

Σε αντιμετώπιση  μικρότερων ζητημάτων της καθημερινότητας συγκεντρώθηκαν, σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες, και είναι διαθέσιμα στα μέλη, τα υπηρεσιακά e-mail υπαλλήλων Δ.Ο.Υ. και ΕΦΚΑ προς διευκόλυνση της επικοινωνίας τους με τους αρμόδιους κάθε φορά υπαλλήλους.

Το Δ.Σ., επίσης, συναντάται με υπηρεσιακούς και πολιτικούς παράγοντες και τους ενημερώνει και παραδίδει τις θέσεις του όπως στις συναντήσεις  με τον Βουλευτή Δωδεκανήσου κ. Ιωάννη Παππά, με τον Έφορο Ρόδου, με τη διοίκηση του ΕΦΚΑ Ρόδου, αλλά και η συμμετοχή της ΕΛΦΕΕ Ρόδου στη συνάντηση φορέων με τον Πρωθυπουργό, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, στο ΕΒΕΔ, η συμμετοχή της ΕΛΦΕΕ στην συνάντηση φορέων με τον υπουργό Τουρισμού, κ. Χάρη Θεοχάρη, και οι συναντήσεις με τον πρόεδρο του ΟΕΕ, κ. Κόλια, και τον πρόεδρο της ΠΟΦΕΕ, κο Καμπάνη.

Σημαντική επιτυχία για την ΕΛΦΕΕ Ρόδου, είναι η εκλογή του κ. Κασέρη Νεκταρίου, μέλους του Δ.Σ., ως αντιπροσώπου στο  συνδικαλιστικό όργανο της Ένωσης της ΠΟΦΕΕ, στην ΓΣΒΕΕ.

Άνοιγμα στην τοπική κοινωνία – Ενεργοποίηση μελών

Η Ένωση διατηρεί ανοικτούς διαύλους επικοινωνίας με αρκετούς τοπικούς φορείς, αλλά και συχνά προσκαλεί τα μέλη της σε ανοικτή διαβούλευση επί τρεχόντων ζητημάτων, μέσω της ιστοσελίδας της και των λοιπών μέσων επικοινωνίας που διατηρεί, όπως η επίσημη σελίδα της στο Facebook.

Συνεργασίες – συναντήσεις

Ο σύλλογος συνεργάζεται με άλλους συλλόγους ανά την χώρα και συνυπογράφει επιστολές που απευθύνονται προς τους ανάλογους φορείς, όπως η κοινή επιστολή με τους Συλλόγους Επαρχίας Καλύμνου και Ένωσης Λογιστών Βόρειας Δωδεκανήσου.

Κοινωνική Συνεισφορά

Μετά από την επιτυχημένη χοροεσπερίδα στο Ροδίνι, που διοργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία, συλλέχθηκαν περίπου 3.500 € τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για να αγορασθούν μηχανήματα έγχυσης στο Ογκολογικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου .

Για το Διοικητικό Συμβούλιο,
Ο Πρόεδρος αυτού,
Σπύρος Σπυρόπουλος