Από 1 Φεβρουαρίου 2017 υποχρεωτική η αναγραφή αποδοχής καρτών ως μέσο πληρωμής

sign_receipt-pos_v2_yesΕνημέρωση 02/02/2017:

Μετά από διευκρινήσεις της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου με την εγκύκλιο αρ. 89/31-1-2017, σας ενημερώνουμε πως, παράλληλα με την ανάρτηση πινακίδας (βλ. υποδείγματα),   επιπλέον θα πρέπει στην είσοδο του καταστήματος  να αναγράφονται με ευκρινή τρόπο οι συγκεκριμένες κατηγορίες πιστωτικών, χρεωστικών ή προπληρωμένων καρτών, οι οποίες γίνονται αποδεκτές από κάθε επιχείρηση λιανικής πώλησης ή παροχής υπηρεσιών.

Ενδεικτικά, αναφέρονται οι εξής κατηγορίες καρτών VISA, MASTER CARD, MAESTRO, DINERS, AMERICAN EXPRESS, DISCOVER, UNION PAY.

Η σχετική ενημέρωση μπορεί να παρέχεται είτε ολογράφως, είτε με παραπομπή στο εμπορικό σήμα κάθε κάρτας.

Διαβάστε περισσότερα και κατεβάστε την πινακίδα για εκτύπωση.

banner_201604

Φορολογικά Θέματα

Σεμινάρια – Ημερίδες

Η Ρόδος σε εικόνες

 

sunstorms1_3

Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα

Η φράση προέρχεται από τον αισώπειο μύθο «Ανήρ Κομπαστής», σύμφωνα με τον οποίο, κάποιος αθλητής είχε πάει γιά αγώνες στη Ρόδο κι όταν επέστρεψε στην Αθήνα, κόμπαζε στους φίλους του, ότι είχε πηδήξει πάρα πολλά μέτρα, κανείς όμως δεν τον πίστευε, μιας και όλοι ξέρανε τις περιορισμένες δυνατότητες του αθλητή.

Καθώς εκείνος επέμενε, προκαλώντας τους να πάνε στη Ρόδο να ρωτήσουν τους θεατές που είδαν το κατόρθωμά του, ένας από τους φίλους του πήγε στο σκάμμα και με το χέρι έγραψε πάνω στην άμμο τη λέξη Ρόδος. Μετά γύρισε προς τον καυχησιάρη αθλητή και του είπε: «Γιατί να πάμε στην Ρόδο; Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα.». Οπότε και ο αθλητής... αναγκάστηκε να αλλάξει γειτονιά.

Πηγή: http://el.wiktionary.org/wiki/ιδού

Theme by Anders Norén